Skip to main navigation Skip to main content

Over de film

Maandag 25 juni 20.00 uur
Ticketprijs: 9 euro

Caravaggio - the Soul and the Blood is een ontroerende reis door het leven, het werk en het getormenteerde bestaan van Michelangelo Merisi da Caravaggio, één der meest controversiële en mysterieuze figuren in de kunstgeschiedenis. Het is tevens een van de eerste Italiaanse films die in 8k is opgenomen.

Caravaggio was een revolutionaire kunstenaar en derhalve vaak minder geliefd bij zijn tijdgenoten. Hij reisde heel Italië door op zoek naar success en fortuin, en wellicht naar zichzelf en ontsnapte bijna altijd aan de vijanden die hij onderweg steeds weer maakte. Milaan, Florence, Rome, Napels, Malta: 5 steden, 15 musea en 40 van de beroemdste kunstwerken in de typische stijl van de meester, gefilmd op de meest adembenemende locaties, of in belangrijke musea in Italië en de rest van de wereld waar ze heden ten dage bewonderd kunnen worden.

Deze kunstfilm vertelt het verhaal van Caravaggio's kunstwerken, middels diepgaande research in divers gedocumenteerd bewijs, met de nadruk op zijn turbulente leven, vol licht en schaduw, contrast en contradicties, geniale ingevingen en wilde uitspattingen, met echo's van zijn persoonlijke ervaringen in zijn meesterwerken.

De verhaallijn beweegt zich voort op twee niveaus: het artistieke commentaar, met name van Prof. Claudio Strinati, kunsthistoricus en Caravaggio expert, alsmede van Prof. Mina Gregori, (President van de Roberto Longhi Stichting voor Kunstgeschiedenis Studies) en Rossella Vodret (curator van de 'Dentro Caravaggio' tentoonstelling in het Palazzo Reale in Milaan) en tevens zien we de 'fotografische' scènes, evocatief and symbolisch voor de geest van Caravaggio en zijn kunst, waardoor de kijker in direct contact komt met de geest van de kunstenaar, zijn onbedwingbare impulsen en diens innerlijke ervaringen.

Regisseur
 
Cast
 
Speeltijd
90 minuten

Andere films