Skip to main navigation Skip to main content

Over de film

THE NUTCRACKER ENCORE

Ballet in twee bedrijven.
Te zien op zondag 24 december 2017 om 10.30 uur.
Geschatte tijdsduur: 2 uur en 15 minuten, inclusief één pauze.

Ticketprijzen:
Standaard ticket: €15
Kind/Student: €10
Duoticket (1 volwassene + 1 kind/student): €22,50
Gezinsticket (2 volwassene + 2 kind/student): €40

LET OP!: het kinder-/studententicket, het duoticket en het gezinsticket kunt u alleen aan de kassa kopen! Het standaard ticket kunt u zowel aan de kassa als online op onze site met iDeal kopen.
We raden aan om tickets te reserveren op onze site U hoeft de tickets nog niet te betalen en kunt deze bij de kassa op de avond zelf afrekenen, waar u dan eventueel gebruik kunt maken van het kinder-/studententicket, het duoticket of het gezinsticket.


HET MAGISCHE KERSTCADEAUTJE VAN EEN JONG MEISJE LAAT HAAR EEN FANTASTISCH AVONTUUR BELEVEN IN DIT SCHITTERENDE, KLASSIEKE BALLET, GEDANST OP TSJAIKOVSKI’S MAGNIFIEKE MUZIEK.


De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft – maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski’s verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.

The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.

Choreografie door Peter Wright
Naar Lev Ivanov
Muziek door Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Regisseur
 
Cast
 
Speeltijd
135 minuten

Andere films