Skip to main navigation Skip to main content

Over de film

The Dream / Symphonic Variations / Marguerite and Armand
The Royal Ballet eindigt de vieringen ter gelegenheid van haar 70-jarig jubileum in het Royal Opera House met een gemengd programma van werken door oprichter en choreograaf Frederick Ashton.

Dit prachtig gemengde programma demonstreert de geweldige creatieve visie van Frederick Ashton, Oprichtend Choreograaf van The Royal Ballet.
The Dream is Ashton's bewerking van Shakespeare's losbandige komedie waar een bosgeest verwoestend, gewapend met een liefdesdrank, te werk gaat.. Symphonic Variations was Ashton's eerste werk, in 1946, na de Tweede Wereldoorlog, en een van de eerste van het gezelschap dat uitgevoerd werd op het gigantische hoofdpodium van het Royal Opera House,
Met zes dansers die een serie kwartetten, duetten, sextetten en solo's uitvoeren . Op César Franck's broedende Variations symphoniques, viert dit rudimentaire meesterwerk de pure schoonheid van beweging.
Marguerite en Armand is Ashton's prachtige en emotionele bewerking van het welbekend verhaal van Alexandre Dumas fils, bekend door Verdi's opera La Traviata. Ashton creëerde dit aangrijpende ballet voor Margot Fonteyn en Rudolf Nureyev in 1963.

Ticket: € 21,50 inclusief drankjes en hapjes
Aanvang: 19.45 uur
Start voorstelling: 20.15 uur

Regisseur
Frederick Ashton 
Cast
 
Speeltijd
150 minuten

Andere films